KARISTA 2023 / Melati Desa, Norhafizah Abd. Halil and Syahirah Ramli - Desa, Melati; Abd. Halil, Norhafizah; Ramli, Syahirah (Academy of Language Studies, 2023)
Karnival Sukan Staf UiTM 2023 yang telah diadakan di UiTM Cawangan Pahang pada 3 hingga 9 Mac 2023 telah melabuhkan tirainya. Acara tahunan yang gilanggemilang ini telah mempertandingkan 18 acara sukan antaranya dart, ping pong, golf, tenpin boling, tenis, petanque, bola sepak, karom, memanah, bola jaring. UiTM Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) telah menghantar seramai 177 orang atlet dan pegawai ke kejohanan sukan tersebut. Pasukan Ten Pin Boling Wanita Dalam pada usia semakin meningkat, digagahkan diri juga dalam acara pemilihan dan Alhamdulillah berjaya terpilih sebagai salah seorang pemain boling untuk kontinjen UiTMCPP. Dipendekkan cerita, pencapaian di Jengka merupakan pencapaian terbaik setelah empat kali menyertai temasya KARISTA. Empat acara dipertandingkan iaitu 1) acara individu 2) acara berpasangan 3) acara berkumpulan dan 4) acara master. Acara 1), 2) dan 3) dimainkan sebanyak 6 pusingan manakala acara 4) pula dalam format kalah mati. Jumlah peserta wanita seramai 40 orang