Language Festival 6.0 / Nurulnabilah Abdul Aziz ... [et al.] - Abdul Aziz, Nurulnabilah; Almuddin, Syahirah; Hashim, Norshida; Mohd Ali, Siti Nur Dina (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2023)
Pada 4 sehingga 6 Januari 2023, Festival Bahasa 6.0 telah berjaya diadakan buat pertama kalinya secara bersemuka di Universiti Cawangan Negeri Sembilan Kampus Kuala Pilah. Festival Bahasa merupakan sebuah program akademik anjuran Akademi Pengajian Bahasa (APB), UiTM Cawangan Negeri Sembilan (UiTMCNS) Kampus Kuala Pilah memfokuskan kepada budaya penggunaan dan pengetahuan bahasa dalam kalangan pelajar menerusi aktiviti yang menyeronokkan. Program ini dilaksanakan pada setiap semester dimana wujudnya kolaborasi di antara Eagles English Club dan Persatuan Bahasa Arab UiTM Kampus Kuala Pilah dengan kerjasama Akademi Pengajian Bahasa Kampus Kuala Pilah. Festival Bahasa 3.0 merupakan program pertama yang telah diadakan secara atas talian Ketika satu dunia dilanda pandemik Covid-19. Oleh yang demikian, Festival Bahasa 6.0 kembali diadakan secara bersemuka.