Fazlur Rahman: perjuangan seorang modenis Islam / Mohd Zuhairi Safuan - Safuan, Mohd Zuhairi (University Publication Centre (UPENA), 2006)
Kertas ini menjelaskan tentang Profesor Dr. Fazlur Rahman seorang pemikir Islam dari Pakistan yang gigih mempertahankan Islam dalam konteks polimik pemikiran Islam-Barat dan juga polimik pemikiran Modenis-Tradisionalis Islam di sekitar tahun 1960-an hingga 1980-an. Dipaparkan juga sumbangan beliau dalam dunia akademik.