Amalan penyelenggaraan peralatan/mesin di makmal-makmal Fakulti Kejuruteraan Mekanikal Universiti Teknologi MARA Shah Alam / Azrul Naim Dzulkapli and Mohd Nazri Jauhari - Dzulkapli, Azrul Naim; Jauhari, Mohd Nazri (2000)
Selenggaraan merupakan perkara penting bagi sesuatu peralatan/mesin. Dengan melakukan selenggaraan ke atas sesebuah peralatan/mesin dapatmencegah atau mengurangkan tahap kerosakan peralatan/mesin tersebut pada tahap yang minimum. Selain daripada itu selenggaraan juga dapat memastikan tempoh jangka hayat peralatan atau mesin memenuhi had atau tempoh yang telah ditetapkan.