Institusi Diraja dan Demokrasi / Noraiman Suhaidi Norizam - Norizam, Noraiman Suhaidi (UiTM Newshub, 2023)
Pilihan Raya Umum ke-15 telah disaksikan satu fenomena yang tidak pernah berlaku dalam negara ini. Parlimen tergantung selama 5 hari disebabkan parti gabungan tidak memperoleh kemenangan majoriti untuk menubuhkan kerajaan. Situasi tersebut telah ditonjolkan peranan institusi beraja dalam menyelesaikan kemelut politik bagi mengekalkan kestabilan negara.