Penganggaran penjimatan tenaga di alat hawa dingin dengan cara mengubah keadaan-keadaan rekabentuk dalaman / Ahmad Faidzal Ali and Norjamalullail Tamri - Ali, Ahmad Faidzal; Tamri, Norjamalullail
Penyaman udara boleh digambarkan sebagai alat untuk mengatur atmosfera agar suhu, kelembapan, pengagihan dan pengedaran udara yang dikehendaki dapat diperolehi. Penggunaan penyaman udara adalah sangat meluas seperti di rumah-rumah, hospital, kedai, pejabat, kilang, pengangkutan udara, laut dan darat. Tetapi ada sebahagian penyaman udara diperlukan tanpa menepati keadaan keselesaan manusia seperti di kilang-kilang kain dan percetakan, komputer, tempat menyimpan makanan, tempat menyimpan dan memeriksa bahan-bahan sensitif dan sebagainya.