Merekabentuk dan membikin sistem perolehan data untuk ujian dinamik / Hawa Marfuza Moktar and Ismail Nordin - Moktar, Hawa Marfuza; Nordin, Ismail
Penguat tambahan (summing amplifier) dibek3lkan dengan dua fungsi rangkap penjana yang membekalkan gelombang berbentuk sinusoidal untuk menghasilkan satu voltan keluaran yang tinggi. Iaitu satu gelombang keluaran yang mempunyai amplitude dan frekunsi yang tinggi hasil dari kedua - dua rangkap tadi. Hasil dari.penguat tambahan akan digunakan untuk membekalkan kuasa dan voltan pada kuasa penguat (power amplifier). Kuasa penguat akan meninggikan voltan supaya mampu untuk memberi kuasa kepada alat penggetar untuk bergetar. Pada alat penggetar ini, tenaga•isyarat elektrik (electric signals) ini akan ditukarkan kepada^gerakan mekanikal apabila arus yang .mengalir melalui medan'magnet. Daya yang dibenarkan untuk menggerakan alat uji ini adalah berkadar terus dengan arus dan magnetik fluk.