Kaedah membaik pulih kecacatan pada konkrit menggunakan simen epoksi / Mohd Asraf Ayob - Ayob, Mohd Asraf (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2010)
Industri pembinaan hari ini mengorak langkah demi memastikan kerosakan dan masalah pada bangunan dapat dielak serta dikurangkan. Setiap kecacatan pada bangunan akan berpotensi memberi risiko kerosakan dan keruntuhan pada bangunan. Kecacatan pada konkrit perlu dikenal pasti jenis dan keadaannya dan langkah-langkah membaik puih perlu dikaji dan dijalankan segera bagi memastikan struktur bangunan mempunyai daya kekuatan yang cukup bagi menerima beban mati dan beban hidup yang dikenakan ke atasnya. Setiap kecacatan adalah berbeza langkah membaik pulihnya bergantung pada jenis dan tahap keadaan sesuatu kecacatan tersebut. Kajian terus dijalankan bagi mengenal pasti langkah terbaik bagi menangani masalah kewujudan kecacatan konkrit pada struktur bangunan di dunia ini. Laporan praktikal ini memfokuskan kepada kajian mengenai kecacatan konkrit yang terdapat pada tapak pembinaan Kompleks Agrobio UPM Serdang serta langkah membaik pulih setiap kecacatan tersebut.