Troli serbaguna / Roslan Othman, Mohd. Norazam Tugiman and Tuan Sudirman Tuan Abdullah - Othman, Roslan; Tugiman, Mohd. Norazam; Tuan Abdullah, Tuan Sudirman
Projek ini adalah satu subjek wajib kepada semua pelajar Diploma Kejuruteraan Mekanikal dan dikenali sebagai "Projek Akhir" (KJP 365). Projek akhir yang kami lakukan adalah bertajuk "Troli Serbaguna". Dalam beberapa tahun yang lalu hangat diperkatakan tentang buku pelajaran yang terpaksa dibawa oleh murid-murid terlalu berat sehinggakan berat yang mereka bawa tidak sesuai dengan berat fizikal mereka sendiri. Selaras dengan kejadian ini pihak Kementerian Pendidikan telah menyarankan kepada para ibubapa supaya menyemak jadual persekolahan anak mereka supaya membawa buku-buku yang diperlukan sahaja. Di samping itu juga pihak kementerian telah mengadakan minggu mereka cipta sesuatu produk yang sesuai untuk menyelesaikan masalah ini.