Mengubahsuai alat pemotong rumput / Mohamad Shafie Isa and Mohammed Idrun Zainal Abidin - Isa, Mohamad Shafie; Zainal Abidin, Mohammed Idrun (1990)
Di dalam meneruskan usaha-usaha mengubahsuaikan alat pemotong rumput ini, kami telah mendapat nasihat dan bimbingan dari penasihat projek iaitu Tuan Haji Ahmad Suhaimi Abd. Rahim. Langkah pertama yang kami buat ialah untuk menghidupkan semula enjin Vespa yang digunakan oleh alat pemotong rumput tersebut. Semasa kami memulakan projek ini, enjin tersebut tidak dapat dihidupkan. Setelah dibuat servis terhadap kaburator, enjin tersebut dapat berfungsi dengan sebaiknya. Perubahan besar yang telah kami lakukan ialah dengan merekabentuk sistem kerbeda (differential) dan kotak giar ( gear box) yang baharu dan disesuaikan dengan alat pemotong rumput tersebut. Di dalam projek kami ini, kerbeda agak penting bagi memudahkan mesin rumput tersebut boleh membelok terutamanya bagi menjalankan kerja di kawasan-kawasan yang agak sempit.