Troli pneumatik bagi penggunaan bahagian tangga / Suhidi Al-Zahar Ibrahim, Suhaihisam Mohd Saufi and Mohd Fariz Abd. Aziz - Ibrahim, Suhidi Al-Zahar; Mohd Saufi, Suhaihisam; Abd. Aziz, Mohd Fariz (1996)
Masalah dalam pengangkutan barang merupakan sesuatu yang tak dapat di elakkan. Biar pun barang itu berharga atau tidak, cara pengangkutan yang baik dapat mengekalkan mutu barang. Kualiti sesuatu barang yang kemek,retak,tercalar dan lain-lain adalah lebih rendah berbanding barang yang elok keadaannya. Di samping mutu, harga barang juga berkurang. Oleh itu dengan adanya peralatan yang sesuai, maka masalah di atas dapat di atasi dengan mudah. Peralatan yang sesuai ialah peralatan yang boleh di gunakan dalam pelbagai keadaan dan tempat. Berikutan masalah ini, kami mencipta sebuah troli yang mampu membawa barang pada keadaan yang mendatar dan bertangga. ciptaan kami ini berdasarkan ukuran tangga standard dan keadaan tempat. Dengan menitikberatkan beberapa faktor seperti keselesaan, kebolehgunaan dan kekuatan, maka dapatlah kami membuat rekabentuk projek kami.