Pemasangan struktur komponen konkrit pra-tuang / Ainur Fatheen Nadiha M. Hatta - M. Hatta, Ainur Fatheen Nadiha (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2012)
Laporan ini secara ringkasnya menerangkan tentang segala proses yang terlibat dalam pemasangan komponen konkrit pra-tuang ini. Hasil laporan ini berpandukan daripada pengalaman menjalani latihan praktikal selama lima bulan di tapak bina. Laporan ini terbahagi kepada beberapa bahagian dan dimulakan dengan pendahulan serta pengenalan tentang konkrit pra-tuang tersebut. Seterusnya adalah berkaitan latar belakang syarikat dan latar belakang projek pembinaan. Melalui pemerhatian di tapak projek pembinaan, pemasangan konkrit pra-tuang tidaklah semudah yang disangkakan. Di dalam laporan ini diterangkan secara ringkas komponen - komponen utama konkrit pra-tuang. Seterusnya diterangkan dengan lebih terperinci mengenai proses pemasangan konkrit pra-tuang dan juga peralatan serta jentera yang digunakan semasa proses pemasangan tersebut. Selain itu, menerangkan ketidakgunaan konkrit pra-tuang di kawasan tandas sekolah. Semasa proses pemasangan pra-tuang sedang dijalankan, terdapat beberapa masalah yang dikenal pasti dan laporan ini disudahi dengan beberapa cadangan yang dirasakan dapat menyelesaikan masalah tersebut. Kesimpulannya, laporan ini dapat menjelaskan dengan lebih mendalam proses pemasangan bumbung secara praktikal kepada para pembaca.