Sistem pencuci bersepadu di kafeteria ITM / Abdul Hamid Bokhari, Effendi Hashim and Hazura Abdul Razak - Bokhari, Abdul Hamid; Hashim, Effendi; Abdul Razak, Hazura (1993)
Secara amnya sistem tersebut digunakan untuk mencuci pinggan atau barangan yang berbentuk leper. Sistem tersebut tidak sesuai digunakan bagi barangan yang berbentuk bulat seperti gelas, cawan dan sebagainya. Cara-cara untuk menggunakannya ialah dengan memasukkan pinggan yang hendak dicuci di antara dua berus pencuci denagan sebelah tangan dan menyambutnya dengan tangan yang sebelah lagi untuk diletakkan ke dalam besin yang mengandungi air membilas. Dalam rekabentuk ini, elemen mekanikal yang paling penting ialah berus pencuci di mana proses pencucian dilakukan. Berus pencuci akan berpusing pada kelajuan yang telah ditetapkan atau pada kelajuan yang mencukupi supaya alatan yang hendak dicuci bersih sepenuhnya. Berus pencuci yang telah direka diikat pada dua shaft. Kedua-dua shaft tersebut digerakkan oleh motor melalui pulley dan talisawat.