Automotive teaching aid – 4 / Mohd Radzi Ahmad Tajudin and Mohd Salleh Suleiman - Ahmad Tajudin, Mohd Radzi; Suleiman, Mohd Salleh (1987)
Makmal Automobil Institiut Teknologi Mara telah pun ada semenjak beberapa tahun yang lalu. Ianya bertujuan untuk mengajar kepada penuntut penuntut secara praktikal mengenai pelajaraan automobil. Terdapat beberapa buah"test bed engine" "di dalam makmal ini. Memandangkan perusahaan automobil telah berkembang dengan pesatnya, dengan berbagai-bagai jenis injin telah direka, makmal ini masih menggunakan injin yang lama. Jika diperhatikan ianya mempunyai dua buah injin Morris Marina dan sebuah injin Mazda. Perusahaan automobil kini sebahagian besarnya dikuasai oleh Negara Jepun, maka dengan itu kami telah mengambil tajuk projek ini iaitu "Automotive Teaching Aid - 4 " dengan menyediakan, sebuah injin Toyota KE 30 bagi kegunaan makmal ini sebagai alat bantuan mengajar.