Kelewatan pembinaan dan pengurusannya / Mohd Shahrul Azhar Yusop - Azhar Yusop, Mohd Shahrul (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2005)
Sebagai seorang pelajar Diploma Bangunan, saya berasa begitu bertuah kerana diberi peluang bagi menjalankan latihan praktikal amali dan sekaligus membuat kajian mengenai tajuk laporan yang saya pilih iaitu kelewatan pembinaan dan pengurusannya. Walaupun tempoh latihan praktikal amali begitu singkat iaitu selama 6 bulan sahaja tetapi ianya telah banyak mendedahkan saya kepada keadaan sebenar mengenai pembinaan bangunan secara praktikalnya.Apa yang dapat saya nyatakan disini adalah tajuk laporan kajian yang saya pilih ini memberikan satu pengalaman yang menarik dalam hidup saya. Dengan pendedahan ini memberi kesempatan kepada saya untuk mendalami bidang yang saya pelajari iaitu bidang bangunan. Apa yang saya dapati dalam bidang ini adalah semakin banyak pendedahan kepada individu kerkenaan, semakin banyak perkara baru yang akan dipelajari oleh individu tersebut. lni membuatkan saya merasakan kajian laporan praktikal amali seumpama ini amat diperlukan untuk kemajuan pemikiran dan pengalaman pelajar.