A study of electrical discharge machining (EDM) / Mohd Azmi Ali - Ali, Mohd Azmi (1989)
Electrical Discharge Machining (EDM) adalah salah satu cara pemesinan logam yang menggunakan kaedah tenaga termal elektrik (thermo electric energy). EDM ini merupakan satu Teknik pemesinan logam yang agak baru diketahui umum di Malaysia. Tetapi EDM ini telah agak lama digunakan dengan meluasnya terutama di negara-negara Eropah, Jepun dan sebagainya.