Perbandingan suhu permukaan dan pemindahan haba bagi dua buah dinding yang berlainan orientasi / Nor Akashah Basharon and Abdul Halim Hafiz Ismail - Basharon, Nor Akashah; Ismail, Abdul Halim Hafiz (1989)
Di Malaysia sebagaimana diketahui, sumber tenaga uatama ialah daripada minyak. Menurut perangkaan tahun 1977, 95% dari sumber tenaga di Malaysia adalah daripada sumber minyak. Akibat daripada itu sumber minyak di Malaysia semakin berkurangan, langkah-langkah telah diambil oleh kerajaan bagi mengurangkan jumlah eksport minyak. Tambahan pula, penggunaan yang berterusan dan semakin meningkat, minyak sebagai sumber utama di negara ini, akan mengakibatkan kekurangan bekalan sumber tersebut dan menurut jangkaan, simpanan minyak yang ada hanya boleh bertahan sehingga tahun 2000 sahaja.