Mesin mengambil dan meletak menggunakan sistem pengaturcaraan kawalan logik / Shamsudin Tahir, Ahmad Adzuan Kamaruddin and Ahmad Salehin Mohd. Sani - Tahir, Shamsudin; Kamaruddin, Ahmad Adzuan; Mohd. Sani, Ahmad Salehin (1996)
Projek ini adalah salah satu projek untuk merekabentuk, membuat dan memasang satu mesin yang menggunakan sistem pneumatik dan sistem pengaturcaraan kawalan logik untuk melakukan kerja mengambil dan meletakkan barang. Di dalam projek ini diterangkan pengenai proses-proses yang terlibat. Di samping itu, di dalam projek ini juga diterangkan dengan menyeluruh segala kerja ynag terlibat termasuklah kerja merekabentuk dan pengiraan yang berkaitan serta bentuk litar sistem pneumatik yang akan digunakan. Pada akhir projek ini, diharapkan segala bentuk dan kaedah untuk menghasilkan satu rekabentuk dan pengalaman yang digunakan adalah dapat diharapkan untuk menghasilkan satu daya rekacipta yang menarik dan berguna. Di dalam projek ini juga diterangkan kerja dan proses untuk pembuatan dan segala bentuk kos yang terlibat untuk menghasilkan projek ini.