A general study of haze / Hasnah Zakaria@Wahid, Salma Mat Rifin and Azlan Zakaria - Zakaria@Wahid, Hasnah; Mat Rifin, Salma; Zakaria, Azlan (1992)
Fokus kajian kami adalah berkenaan dengan A GENERAL STUDY OF THE HAZE''. Kami akan memfokuskan kajian kami kepada sejauh mana peranan yang dimainkan oleh pihak Jabatan Kaji Cuaca dalam usahanya mengurangkan dan Seterusnya membasmi masalah jerebu ini. Fokus kajian kami juga akan membongkar tentang punca terjadinya jerebu terutamanya dari kenderaan yang mengeluarkan asap yang berlebihan. Selain daripada itu, kajian kami juga mengkaji kadar pencemaran yang telah disumbangkan oleh asap-asap dari kilang-kilang dan pembakaran secara terbuka.