Hanger and adaptor for undercoat system / Sharul Nizam Mohd Din, Mohd Anuar Ramli and Rosdi Ismail - Mohd Din, Sharul Nizam; Ramli, Mohd Anuar; Ismail, Rosdi (1997)
Associated Motor Industries ( Malaysia ) Sdn.Bhd atau lebih dikenali sebagai A.M.I (M) adalah sebuah kilang pemasangan kenderaan di Malaysia. Selain daripada itu aktiviti-aktiviti lain yang dijalankan di A.M.I (M) adalah seperti mengimpot dan mengedar kenderaan. Kilang A.M.I (M) ini telah ditubuhkan dan dibina pada talmn 1968 oleh WEARNES di tanah yang seluas 16.4 hektar. Kilang A.M.I (M) ini terletak di kawasan Majlis Perbandaran Shah Alam iaitu di Jalan Sesiku 15/2, seksyen 15, 40000 Shah Alam Selangor Darul Ehsan. Diantara pembikinan awalnya, kilang A.M.I (M) telah memasang kenderaan jenis Austin, Morris, Ford, Renault dan Holden. Pada tahun 1979, WEARNES telah menarik diri sebagai pemasang dan pengedar kenderaan motor Ford. Manakala Syarikat Ford Motor Malaysia telah membeli kilang pemasangan ini dan memulakan urusniaga pengedaran. Perjanjian bergabung di antara Pemas Sime Darby Holding dengan Syarikat Ford Motor Malaysia telah dimetrai pada tahun 1981 yang mana Pernas Sime Darby Holding Memegang saham ekuiti sebanyak 49 peratus.