Mesin membanting padi / Syaiful Eksan Mahayudin and Norazlisham Mohd Amran - Mahayudin, Syaiful Eksan; Mohd Amran, Norazlisham (1994)
Laporan Projek Akhir ini merangkumi butir-butir mengenai projek "Mesin Membanting Padi". Di dalam pengenalan laporan ini menerangkan bagaimana tujuan atau matlamat projek tahun akhir dilaksanakan adalah untuk memberi kemudahan kepada pengusaha atau para petani dalam mengerjakan permisahan tangkai dan buah padi amnya. Seterusnya laporan ini menceritakan mengenai segala rekabentuk dan kajian mengenai padi yang berhubungkait dengan projek ini sejak dari pemilihan tajuk sehinggalah kepada butir-butir mengenai analisa dan model projek.