Kerusi bayi boleh ubah / Mohd Roshdi Hassan and Suhaimi Mukhtar - Hassan, Mohd Roshdi; Mukhtar, Suhaimi (1994)
Baby restrain atau kerusi bayi ini adalah satu alat kelengkapan bayi yang amat penting bagi ibu-ibu yang menjadikan kereta sebagai kendaraan untuk kemana-mana. Seringkali berlaku, dimana bayi atau kanak-kanak tercedera atau terhumbang kehadapan apabila berlakunya brek kecemasan disebabkan mereka tidak diletakkan di atas kerusi bayi. Untuk memberi kemudahan dan menjimatkan belanja, kerusi bayi kami ini juga akan berfungsi sebagai buaian yang bergerak dengan menggunakan tangan atau kuasa dari bateri. Walaupun sekarang ini telah ada buaian yang menggunakan tenaga elektrik tetapi kaum ibu tidak yakin bahava ciptaan tersebut dapat menjamin keselamatan anak mereka dari terkena kejutan elektrik. Ini disebabkan ciptaan tersebut menggunakan arus ulangalik dan tidak boleh dilaraskan dari segi ayunannya mengikut kehendak pengguna. Disamping itu, buaian tersebut hanya boleh digunakan di dalam rumah sahaja dan tidak boleh dibawa kemana-mana. Kalaupun dibawa kemana-mana, ia memerlukan bekalan elektrik untuk beroperasi.