Kitar semula aluminium- aloi di Malaysia / Mohd Yatim Sastu @ Zakaria, Hasmani Tukiman dan Rosman Moin - Sastu @ Zakaria, Mohd Yatim; Tukiman, Hasmani; Moin, Rosman (1997)
Di dalam mengharungi arus pembangunan yang pesat, kita tidak boleh lari daripada masalah - rnasalah sampingan yang timbul selari dengan perkembangan daripada proses - proses tersebut. Di antara masalah yang timbul adalah berkaitan dengan proses pelupusan bahan - bahan terbuang. Melalui perkembangan teknologi yang sedia ada hal ini telah dapat dikurangkan dengan melaksanakan program kitar semula. Menyentuh mengenai program kitar semula di negara kita, perkara ini masih baru dan masih dalam proses perkembangan terutamanya bagi program kitar semula aluminium - aloi. Justeru itu, kami memilih tajuk ini iaitu ' Kitar Semula Aluminium - Aloi Di Malaysia' sebagai tajuk projek kami.