Kajian masa dan kaedah pengukuran masa / Rizalman Abd. Rahim and Muhammad Amin Ahmad Tajudin - Abd. Rahim, Rizalman; Ahmad Tajudin, Muhammad Amin (1997)
Laporan projek akhir ini adalah melibatkan kepada kajian pengurusan masa yang sering digunakan dalam mencari penyelesaian kepada masalah - masalah pengeluaran produk yang wujud. Laporan ini secara umumnya dapat dibahagikan kepada dua komponen utama iaitu kajian masa dan kaedah pengurusan masa. Berikut diberikan sedikit sebanyak penerangan mengikut bahagian. Bahagian 1 menerangkan mengenai objektif utama projek akhir ini dilaksanakan iaitu untuk memenuhi syarat penganugerahan diploma dan juga cuba memberi penyelesaian atau cadangan - cadangan baru tentang perlaksanaan operasi kimpalan MIG secara manual. Bahagian 2 menerangkan mengenai definasi kimpalan, kegunaan proses - proses , jenis - jenis kimpalan dan penerangan lanjut mengenai operasi kimpalan yang digunakan sebagai bahan kerja dalam projek ini iaitu GMAW (MIG). Bahagian 3 menyentuh tentang kaedah kajian masa , iaitu sejarahnya , definasi, tujuan , alat yang digunakan , kaedah dan merekodkan data serta pengiraan yang berkaitan dengannya.