Magnetic ceramic / Ahmad Zaidi Mukhayok … [et al.] - Mukhayok, Ahmad Zaidi; Mohd Razi, Amirudin; Abdullah, Muchlis; Amru, Amin (1997)
Laporan projek ini adalah berkisar tentang teori dan bentuk pemprosesan magnclic seramik unluk kcpcrluan kejuruteraan. Objektif projek ini adalah unluk melibat kesan ke atas mikrostniktur seramik apabiia kandungan nikel ditambah mengikut peratusan yang berlainan iaitu sebanyak 0%, 0.5%, 1%, 2%, dan 4% bagi setiap komposisi. Juga imtuk inelihat kesan suhu apabiia suhu yang digunakan semasa proses sintering bcrubah iaitu dari suhu 950°C, 1000° C, 1050°C, 1100°C, dan 1050°C untuk setiap satu komposisi.