Masalah gangguan seksual di tempat kerja / Robert Isa … [et.al.] - Isa, Robert; Hailin, Shamsul; Mohammad, Asmah; Anthony Kayan, Mark; Mathew Ading, Geraldine Rinta (2000)
Kertas Ilmiah yang bertajuk Masalah Gangguan Seksual di Tempat Kerja ini adalah kajian yang bertujuan untuk mengenalpasti masalah yang dihadapi oleh para pekerja tidak kira lelaki ataupun wanita dalam menghadapi gangguan seksual dari rakan sekerja tidak kira di waktu pejabat ataupun bukan. Selain itu ia juga meninjau sejauhmana kefahaman dan kepekaan masyarakat sekarang terhadap masalah gangguan seksual yang dari tahun ke tahun semakin tinggi bilangan kesnya dilaporkan. Bukan itu sahaja kertas ilmiah ini juga cuba menghuraikan beberapa kategori-kategori tertentu batasan-batasan gangguan seksual ini di tempat keija menurut kod amalan gangguan seksual yang baru diperkenalkan baru oleh Menteri Sumber Manusia Malaysia, Datuk Lim Ah Lek, baru-baru ini.