Penilaian aspek ekonomi dan teknikal pada 'stamping machine' / Masarudin Maspol and Mohd Saifuddin Mohd Said - Maspol, Masarudin; Mohd Said, Mohd Saifuddin (1994)
Penilaian yang dibuat adalah berdasarkan kepada perbandingan diantara mesin penekan mekanikal dan hidraulik. Penilaian tersebut dibuat dari segi aspek ekonomi dan teknikal. Perbandingan tersebut meliputi kelebihan - kelebihan mesin penekan mekanikal dan hidraulik. Dalam menghasilkan sesuatu produk pada mesin penekan, "Die" (Acuan) memainkan satu peranan yang penting. Dimana "Die' (acuan) inilah yang kena menentukan bentuk dan ukuran produk yang dikehendaki.