Merekabentuk satu unit kerusi meja bagi kegunaan pelajar / Mohd Shafawi Alwi and Abdul Manap Hassan - Alwi, Mohd Shafawi; Hassan, Abdul Manap (1993)
Dari zaman ke zaman, kerusi merupakan satu kelengkapan yang amat penting bagi kegunaan manusia. Kegunaannya bergantung pada tempat dan persekitaran. la membantu manusia dalam banyak perkara seperti berihat, bekerja, bergerak serta memberikan keselesaan dalam setiap perkara di atas. Oleh kerana kepentingannya kepada manusia terciptalah rekaan-rekaan yang berbagai rupa tetapi mempunyai tujuan yang sama iaitu memberi kepuasan manusia mengikut keperluan semasa.