Budaya sekolah 'elit" di pedalaman/ Fatimah Saleh and Lim Chap Sam - Saleh, Fatimah; Lim, Chap Sam (2002)
Kerapkali pencapaian matematik dan sains di sekolah-sekolah di kaitkan dengan lokasi sekolah dan sama ada sekolah itu berasrama ataupun tidak. Sejauhmana faktor ini bertindak sebagai faktor penyumbang kepada pencapaian cemerlang dalam matematik? Kertas kerja ini memaparkan budaya sebuah sekolah di pedalaman yang berjaya meraih "empat bintang" dalam pencapaian matematik di negeri Kedah. Fokus kertas kerja adalah terhadap kesuburan budaya yang berjaya menjulang pencapaian matematik dan seterusnya mengharumkan nama sekolah sebagai sekolah 'elit' di pedalaman.