Pesanku buatmu wahai mahasiswa / Musmuliadi Kamaruding - Kamaruding, Musmuliadi (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2023)
Menjejakkan kaki ke alam universiti dan bergelar sebagai seorang mahasiswa adalah impian setiap insan yang dahagakan ilmu. Hal ini kerana, terlalu banyak ilmu yang akan diperoleh dan dipelajari semasa menuntut di universiti tidak kira sama ada menuntut di universiti awam mahupun swasta. Walaupun mungkin ada dalam kalangan mahasiswa yang menuntut di universiti dalam bidang yang bukan diminati atau seperti yang dikehendaki, namun percayalah bahawa itulah sebenarnya bidang atau rezeki yang terbaik untukmu. Hal ini telah ditakdirkan oleh Sang Maha Pencipta yang lebih mengetahui sesuatu yang terbaik untuk hamba-Nya. Terimalah dan teruskan pengajianmu. Jangan siasiakan peluang yang telah diberikan oleh-Nya. Hal ini kerana bukan semua orang mempunyai peluang untuk bergelar mahasiswa di universiti. Percayalah dan yakinlah bahawa akan ada hikmah disebaliknya. Justeru, coretan atau perkongsian ini mengandungi lima pesanan utama buatmu khas wahai mahasiswa yang mungkin bermanfaat untukmu sepanjang dalam pengajian demi mengejar cita-citamu.