Geniuskah anda? / Norazah Umar and Syarul Heiry Yahaya - Umar, Norazah; Yahaya, Syarul Heiry (Unit Penerbitan dan Publisiti JSKM, 2022)
Kecerdasan merupakan keupayaan secara menyuluruh dalam aktiviti kognitif melalui mempersepsi, menyimpan, kreatif dan mampu menyelesaikan masalah. Secara umumnya kecerdasan IQ adalah menggunakan pengetahuan untuk keupayaan menyimpan pengetahuan dan memperoleh pengetahuan. Ujian IQ ini adalah bertujuan untuk mengukur potensi seseorang untuk mempelajari sesuatu tugasan khusus. Walaubagaimanapun ujian ini tidak memberi pengukuran yang penuh tahap kecerdasan minda seseorang namun, ujian ini dapat meningkatkan kemahiran berfikir dikalangan individu yang menyelesaikannya