Pengurusan COVID-19 pengalaman HEP UiTM mendepani krisis / Azizan Abdullah ... [et al.] - Abdullah, Azizan; Shahibi, Mohd Sazili; Zakaria, Shahsuzan; Lateh, Roslan; Ibrahim, Mohd Nazri; Ahmad, Zaiha (UiTM Press, 2022)
PERANAN Bahagian Hal Ehwal Pelajar (BHEP) tidak dapat disangkal lagi dalam melaksanakan amanah Universiti Teknologi MARA (UiTM). Atas falsafah dan prinsip untuk menjaga kepentingan dan kebajikan pelajar, BHEP terus berfungsi sebagai sebuah jabatan yang sangat penting selain menyokong rangka dan strategi UiTM. Dokumen ini mengetengahkan pelbagai strategi, tatacara dan kaedah dalam usaha menghadapi krisis penularan wabak COVID-19, khususnya dalam pengendalian pelajar di kampus. Dokumen ini akan menjadi sumber rujukan utama BHEP dan bahagian-bahagian lain termasuklah fakuiti, jabatan, UiTM Kampus Negeri, malah turut boleh dijadikan rujukan penting kepada institusi pengajian tinggi yang lain dalam membina strategi menghadapi krisis seumpama ini pada masa hadapan.