Secebis memori : perjalanan UiTM Kampus Segamat / Siti Nuur Ila Mat Kamal and Mohd Zul Azmi Ishak - Mat Kamal, Siti Nuur-Ila; Ishak, Mohd Zul Azmi (UiTM Segamat, 2019)
Secebis memori : perjalanan UiTM Kampus Segamat merupakan hasil penulisan pensyarah UiTM Cawangan Johor Kampus Segamat mengenai sejarah UiTM Cawangan Johor. Secara amnya buku ini membawa konsep historiografi ringkas yang menjadi simbolik kepada usaha-usaha pendokumentasian maklumat sejarah penubuhan UiTM Cawangan Johor serta barisan mantan Rektor UiTM Cawangan Johor atau sebelum ini juga dikenali dengan Pengetua, Pengarah dan Provos Kampus. Isi kandungan buku ini hadir dalam bentuk pendiskripsian berdasarkan piawaian yang ditetapkan oleh Arkib Negara Malaysia untuk bahan arkib berformat gambar.