Misi mengejar topi burger: panduan menulis tesis / Norzaidi Mohd Daud - Mohd Daud, Norzaidi (UiTM Press, 2020)
Buku ini merupakan kesinambungan buku saya, Tips-Tips Lulus PhD yang menjadi BestsellerNo. 1. di MPH pada tahun 2019 dan penjualannya tersebar di serata Malaysia, Singapura dan Indonesia. Alhamdulillah dan terima kasih kepada pembaca yang membantu melariskan jualan buku ini. Daripada beberapa cadangan yang diterima, saya terpanggil untuk menulis sebuah buku baharu yang berkaitan penulisan tesis. Maka, terhasillah buku ini. Buku yang dibuat khas bagi mengupas beberapa masalah besar yang kerap saya temui semasa menilai tesis pelajar. Masalah-masalah besar ini boleh membawa kepada kesilapan maha hebat kepada keputusan PhD pelajar, major correction atau dikenakan reviva. Berdasarkan pengalaman sebagai pelajar, penyelia dan pemeriksa PhD, saya merasa amat sesuai untuk saya perkenalkan buku ini khas kepada pelajar, penyelia dan juga penggerak penyelidikan. Selain itu, saya juga menyelitkan beberapa soalan lazim dalam menulis tesis termasuk tip untuk menyediakan tesis.