Buku latihan karakter cina 2 : chinese character workbook 2 / Hoe Foo Terng ... [et al.] - Hoe, Foo Terng; Siang, Lay Choo; Chong, Peng Hwa; Ting, Hie Ling; Lai, Yuh Ying
Buku tulisan ini bertujuan memberi latihan penulisan karakter Cina kepada pelajar yang mengambil kursus Bahasa Mandarin. Di samping memperkenalkan 45 perkataan yang perlu dipelajari, buku tulisan karakter ini juga menyediakan latihan-latihan untuk memperkukuhkan penguasaan penulisan karakter-karakter Cina yang telah dipelajari. Buku tulisan ini dapat diterbitkan atas kerjasama utuh yang telah diberikan oleh penulis bersama dari Universiti Teknologi MARA (UiTM). Penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Dr. Heng Buai Chin and Prof Madya Dr. Goh Chin Shuang atas pandangan dan penilaian yang diberikan serta Encik Lim Teck Heng yang sudi membantu mengedit penggunaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris dalam buku ini. The aim of this writing book is to provide students taking Mandarin courses an opportunity to learn writing Chinese characters. In addition to the 45 words that need to be learned, this writing book also provides exercises to reinforce the Chinese characters that have been learned. The publication of this writing book has been made possible by the support of the co-authors from Universiti Teknologi MARA (UiTM). Acknowledgement and special thanks are extended to Dr. Heng Buai Chin and Associate Professor Dr. Goh Chin Shuang for their invaluable opinions as well as their help in evaluating the content of the book and also to Mr. Lim Teck Heng who has helped to edit the Malay and English language used in the book.