Keberkesanan kawasan lapang di taman perumahan bagi mencapai konsep masyarakat penyayang: kes kajian Seksyen 8, Shah Alam / Azlan Amin - Amin, Azlan (1998)
Masyarakat penyayang adalah salah satu konsep di dalam wawasan 2020 yang disarankan oleh Kerajaan Malaysia. Di antara usaha untuk menjayakan konsep masyarakat penyayang di kawasan perumahan, fungsi kawasan lapang perlulah diberi penekanan supaya masyarakat setempat dapat berinteraksi diantara satu sama lain dengn selamat dan selesa.