Implikasi zon perindustrian ke atas kawasan persekitaran sempadan Jalan Bandar, Jalan Keluli Dan Jalan Gangsa kawasan perindustrian Pasir Gudang / Suraya Hanim Abdul Hamid - Abdul Hamid, Suraya Hanim (1999)
Sektor perindustrian merupakan salah satu sektor yang terpenting dalam pengeluaran ekonomi negara. Perkembangan serta pertumbuhan pesat dalam sektor ini mengambarkan bahawa negara mampu mengeluarkan pelbagai hasil pengeluaran dan tidak terlalu bergantung kepada satu-satu sumber pengeluaran sahaja.