Kajian permasalahan peniaga-peniaga pasar bergerak / Mohd Fazli Ishak - Ishak, Mohd Fazli (1990)
Apa yang menarik mengenai subjek ini adalah perhubungannya dengan masyarakat. Selain daripada memainkan peranan ekonomi baik di bandar mahupun di luar bandar, secara langsung atau tidak, ianya adalah merupakan satu unsur yang dipengaruhi dan pada waktu dan ketika yang sama ianya mempengaruhi keadaan semasa yang selaras dengan perkembangan teknologi moden.