Penghasilan seni fiber berasaskan layang-layang / Rozilawati Mohamad Sharif - Mohamad Sharif, Rozilawati (1990)
Nama layang-layang adalah berasal dari sejenis burung yang juga dikenali sebagai burung 'layang-layang'. Pada masa dahulu layang-layang bukan hanya sejenis permainan, malah berfungsi untuk tujuan lain. Seperti tujuan ketenteraan dan kaji cuaca.