Permainan kanak-kanak Pulau Pinang Malaysia / Mohd Kamal Jaafar - Jaafar, Mohd Kamal (1977)
Kanak-Kanak kalau dilihat dari pandangan 1 mata kasar adalah suka membuat kerja dengan tergesa-gesa. Ini bukan lah berpusat pada kanak-kanak Pulau Pinang sahaja malahhan di golongkan kepada semua. Contoh yang nyata dapat dilihat ketika kanak-kanak sekolah rendah sedang balik. Walaupun diadakan peraturan yang tertentu, tapi perkara ini tetap berlaku.