Kesan sejarah terhadap pembangunan industri pelancongan /Sayaffi Ibrahim Harun - Harun, Sayaffi Ibrahim; Harun, Nor Hashida (1992)
Sebagai destinasi perlancongan, negara Malaysia berpotensi besar ke arah tersebut kerana ia mempunyai pelbagai daya tarikan. Selain daripada terdapatnya pantai-pantai yang cantik, keindahan alam semulajadi, kawasan pergunungan, taman rekreasi hutan lipur, negara kita juga mempunyai banyak kesan-kesan peninggalan sejarah yang tinggi nilainya.