Kaedah mengikat bendakerja menggunakan sistem numatik dan hidraulik (pneumatic and hydraulic vice for milling machine) / Marzuki Mohd Razali and Zarir Ahmad - Mohd Razali, Marzuki; Ahmad, Zarir (1985)
Bila pengeluaran barangan hendak dikeluarkan secara banyak, hidraulik ataupun numatic clamping adalah paling berkesan digunakan. Ini adalah kerana benda kerja dapat cepat diikat dan tekanan yang dibekalkan seragam dan tetap.