Hari Dwibahasa Antarabangsa (International Bilingual Day) / Noor Azillah Mohamad Ali ... [et al.] - Mohamad Ali, Noor Azillah; Soo, Kum Yoke; Junos, Sutina; Amer, Afizan (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Universiti Teknologi MARA telah menyasarkan untuk menjadi sebuah universiti terkenal di seluruh dunia (Globally Renowned University) menjelang tahun 2025, aspirasi ini ditumpukan melalui tiga (3) teras strategik yang dikaitkan dengan Tema Strategik (ST) yang ditetapkan dengan sewajarnya bagi memacu Pendidikan Berkualiti, Kecemerlangan Global dan Prestasi Didorong dengan Nilai. Menyedari usaha di atas, Fakulti Pengurusan dan Perniagaan dan Akademi Pengajian Bahasa UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau telah bekerjasama dengan Lembaga Pengembangan Bahasa, Universiti Hasyim Asy'ari, Tebuireng, Jombang Indonesia dan telah menganjurkan satu pertandingan yang melibatkan pembangunan Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab pada tahun 2022.