Perbandingan keputusan peperiksaan akhir CSC128 bagi tiga semester sepanjang sesi Online Distance Learning (ODL) berlangsung / Rosnani Abdullah - Abdullah, Rosnani (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Dalam pelan pengajian CS112 (Diploma Sains Aktuari) kursus CSC128 (Asas Penyelesaian Masalah Berkomputer) ditawarkan kepada pelajar-pelajar semester dua. Kursus ini adalah sebuah kursus berkaitan penyelesaian masalah menggunakan langkah dalam pembangunan program. Pada akhir kursus ini, pelajar akan dapat menyelesaikan masalah dengan menulis program menggunakan pengaturcaraan C++.