Karyaneka dan sumbangannya kepada hasil kraftangan Malaysia / Abdul Rahim Mohammad - Mohammad, Abdul Rahim (1989)
Di tengah-tengah kesibukan orang mendirikan bangunan konkret yang menjulang tinggi di Kuala Lumpur, telah timbul sebuah perkampungan kecil yang terdiri daripada rumah-rumah bentuk tradisional,