Penggunaan kaedah fotogrametri jarak dekat di dalam industri perlombongan (penentuan isipadu) / Abdullah Hussin dan Ibrahim Mohammed - Hussin, Abdullah; Mohammed, Ibrahim (1989)
Tesis ini membincangkan penggunaan kaedah Fotogrametri jarak dekat dengan menggunakan kamera bukan metrik bagi menentukan isipadu bahan yang telah dilombong. Perbincangan adalah meliputi kesesuaian penggunaan kaedah ini secara paraktiknya dilombong-lombong dedah dari segi ketepatan dan keberkesanan