DTM: perisian pengkontoran dan permodelan permukaan / Sazlan Salleh - Salleh, Sazlan; Abdullah, Osman (1989)
Penggunaan teknologi komputer dipelbagai bidang telah banyak mengubah corak kerja yang dilakukan secara insani (manual). Di masa lampau, kerja-kerja pengukuran dan kejuruteraan secara tradisional mengambil masa yang lama untuk menghasilkan pelan kontor dan menggambarkan permukaan bumi.