Mengenalpasti kriteria pemilihan kerusi eksekutif yang dibuat oleh chief executive officer (CEO) mengikut sektor pentadbiran / Mohd Ashraf Mohd Abdullah - Mohd Abdullah, Mohd Ashraf (1996)
Tesis ini merupakan penyelidikan terhadap mengenalpasti kriteriarekabentuk kenisi eksekutif. Kesemua teks utama penulisan dikategorikan kedalam 6 bab yang tersendin. Secara keseluruhannya ia membentangkan kepadapembaca tentang beberapa aspek yang perlu difahami dan diteliti sebelum sesuaturekabentuk kenisi eksekutif itu dibuat dan juga bagaimana penggunaan kenisi inidapat dipraktikkan oleh manusia untuk menghasilkan kerja dengan lebih produktif