Mendokumentasikan ragamhias negara Timur Tengah sebagai satu rekacorak pada fabrik / Noor Afiza Hashim - Hashim, Noor Afiza (1996)
Setiap perkara yang dilakukan mempunyai sebab atau tujuannya yang tertentu. Penulisan tesis ini dibuat bukan sekadar sebagai satu tugasan tetapi sebagai satu cara pendedahan kepada pembaca tentang penghasilan karya tekstil. Penerangan ini dibuat secara langsung, ringkas serta padat tetapi mudah untuk difahami oleh pembaca.