Perkembangan perkhidmatan keretapi dan peranannya kepada penumpang / Nik Othman Hussain - Hussain, Nik Othman (1985)
Keretapi adalah satu-satunya kenderaan yang memainkan peranan yang penting bagi menyelaraskan sesuatu kemajuan sesebuah negara, Ianya merupakan pesawat yang istimewa juga, ini adalah kerana ianyan boleh membawa beban yang banyak dalam satu masa.